Historie Seelen - De Nieuwe Lederhandel

Seelen - De Nieuwe Lederhandel uit Moordrecht is één van de toonaangevende toeleveranciers voor de  schoenreparatie, schoendetailhandel, orthopedie en podologie in Nederland, België en Duitsland. Top kwaliteit, klantgerichte service, 24-uurs levering en vernieuwend/innovatief zijn enkele belangrijke kenmerken van onze organisatie.

S-DNL heeft haar afzetmarkt globaal onderverdeeld over

  • schoenreparatie bedrijven
  • orthopedie en schoenmakerij
  • schoendetailhandel en meubelhandel
  • podologie/podotherapie
  • zadelmakerij en ruitersport onderhoudmiddelen


Met een deskundig team medewerkers bedienen wij vanuit onze centraal in Nederland gelegen vestiging in Moordrecht heel Nederland, Duitsland, Vlaanderen en enkele internationale klanten op hun wenken.

Sinds 1924 kenmerkt Fa. P. Seelen uit Den Haag en later, na de overname van De Nieuwe Lederhandel, Seelen - de Nieuwe Lederhandel uit Moordrecht zich als een organisatie die flexibel inspeelt op de ontwikkelingen in de markt. Zo had Seelen - De Nieuwe Lederhandel al een online webwinkel in 1991. Destijds was onze doelgroep nog niet toe aan internet, daarom werd er na 3 jaar besloten de site te verwijderen.

Maar een slecht idee was het niet, aangezien we nu wederom een website en webshop hebben welke volledige aan de hedendaagse wensen van de klanten hebben. Met de start van deze webwinkel met meer dan 18.000 artikelen is een volgende stap gezet naar goed overzicht, meer informatie en minder fouten bij het bestellen en verwerken van uw orders.

Wij zien dan ook de toekomst als totaalleverancier met vertrouwen tegemoet.

 

Historie

 

Fa. P. Seelen te Den Haag

In 1924 vertrok de grootvader van de huidige eigenaren “Piet Seelen” vanuit de looierij in de Heistraat in Rijen (NB) naar ’s-Gravenhage (Den Haag) om daar een ledergroothandel voor de schoenmakerij en orthopedie te beginnen aan de Regentesselaan.

In een later stadium (1937) kwamen de vader van de gebroeders Peet en Frank Seelen (Frans Seelen) en (rond 1946) zijn zwager (Wim de Haan) de onderneming versterken. Door kwaliteit boven prijs te stellen met de klantgerichtheid hoog in het vaandel wisten zij de onderneming zover uit te breiden dat zij van alle Haagse ledergroothandelaren (en dat waren er veel!!) als laatste over zijn gebleven.

In 1980 kwam Peet Seelen binnen de onderneming en nam, na een gedegen verdere opleiding tot lederhandelaar, samen met zijn vader de onderneming over waarna de heer Wim de Haan zich in 1985 terugtrok uit de onderneming en plaats maakte voor Frank Seelen, die vanaf dat moment het logistieke deel binnen de onderneming voor zijn rekening nam.

Rond de eeuwwisseling kwamen de gebroeders Seelen tijdens een vakbeurs hun collega’s van De Nieuwe Lederhandel uit Moordrecht tegen en daar werd de grondslag gelegd tot de huidige onderneming.

 

De Nieuwe Lederhandel te Moordrecht

In 1982 besloot Peter Streefland samen met zijn toenmalige collega Cees Kortlever, en hun echtgenotes, als een van de laatste opgerichte lederhandels in Nederland een bedrijf op te starten dat vanwege dit feit dus ook de ludieke naam “De Nieuwe Lederhandel” (ook zeer bekend onder de afkorting DNL) kreeg.

In zeer korte tijd werd deze “Nieuwe Lederhandel” een van de meest toon- en leiding gevende ondernemingen op het vakgebied voor de schoenmaker, schoenhersteller en orthopeed.

 Tal van innovaties en alleenrechten binnen het vakgebied werden een onderdeel van de naamsbekendheid en daarmee groeide het bedrijf uit tot een van de leidinggevende ledergroothandels van heden.

(Innovaties zoals de kleur havanna in rubber en een stifthak met een heus bergschoenprofiel tegen de gladheid almede alleenrechten voor bijvoorbeeld de originele groene Amerikaanse gel zolen)

Op 19 september 2001 werden de beide ondernemingen samengevoegd op de meest centrale plaats in Nederland “Moordrecht”. Waarna Cees Kortlever zijn aandeel aan de heren Seelen overdroeg en zich na enkele jaren geheel terugtrok uit de onderneming.

Peter Streefland zette samen met de gebroeders Seelen de onderneming voort en is nog altijd actief binnen de onderneming maar heeft ook zijn aandelen overgedragen aan Peet en Frank Seelen.

 

Seelen – De Nieuwe Lederhandel (S-DNL) te Moordrecht

 

Vanaf september 2001 werd de onderneming in zijn huidige vorm voortgezet aan de Koningin Julianaweg 99 in Moordrecht. Hier groeide de onderneming nog verder uit. Door de samenvoeging van de assortimenten werden diverse alleenrechten op artikelen voor beide voormalige ondernemingen toegankelijk wat een nieuwe impuls in de groei realiseerde.

Na enkele jaren werd door de verhuurder van het bedrijfspand de huur beëindigd vanwege nieuwbouwplannen waarin voor Seelen – De Nieuwe Lederhandel geen plaats meer was.

Na lang zoeken, met de uitdrukkelijke wens om centraal in Nederland gelokaliseerd te blijven, werd vlakbij het oude pand, aan de Veenweg 4 in Moordrecht een hypermodern pand betrokken vanwaar op moderne wijze met de ouderwetse service, klantgerichtheid en enthousiaste medewerkers de klanten uit de meest diverse regio's bijna altijd binnen 24 uur bevoorraad worden met een greep uit het minimaal 18.000 artikelen tellende assortiment.

Door het volgen van de laatste technieken op reparatie gebied maar ook op de logistieke wensen vanuit onze klanten zullen wij als totaal leverancier voor o.a. de schoenreparatie, schoenmakerij, orthopedie en schoenhandels zeker onze bijdrage aan uw succes kunnen blijven leveren